项目名称:默瑟设计上海办公室

项目地点:中国 . 上海

室内设计:默瑟设计

软装设计:默瑟设计

项目面积:410㎡

摄影团队:聿摄影

入口

ENTRANCE

 

古铜钢板打造的门洞

深邃,神秘

进入木质隔断围合的门厅

通过自然光的照射呈现不同层次的光影变化

我们称它为光之盒子

 

The door is made of bronze steel

Deep, mysterious

Enter the wooden partition enclosed hallway

Different levels of light and shadow are presented through the illumination of natural light

We call it the box of light

 

 自然·

NATURAL·LOUNGE HALL

 

岩石背景通过手工敲打造型

触感自然而温润

接待台白橡木、金属、皮革组合穿插

自然形态吊灯组合错落悬挂

如水面泛起涟漪的茶几台面

呈现当代与自然的融合

The rock background is molded by hand percussion

It feels natural and warm

The reception desk is interspersed with white oak, metal and leather

Natural form pendant lamp combination strewn at random suspension

The tea table mesa that ripples like water surface

Present the fusion of contemporary and nature

 

 ·

LIGHT·GALLERY

 

推开木格栅移门可进入接待与休息区

通过35米格栅长廊把各个空间串联起来

同时格栅门又可以把各个空间做分隔

保证会议室及开放办公空间独立性

 

Push the wooden grille door to enter the reception and rest area

The Spaces are connected in series through a 35 - metre grille gallery

At the same time, the grille door can separate each space

Ensure independence of meeting rooms and open office space

 

·会议室

SHADOW·MEETING ROOM

 

会议室由旋转的木门与厅隔离开来

形成一个半封闭的独立空间

木、藤编、金属做成序列感的饰品陈列架

承载着以往的成果与荣誉
引入现代科技会议系统,便捷、高效


The meeting room is separated from the hall by a revolving wooden door

Form a semi-enclosed independent space

Wood, cane make up, metallic make up the act the role ofing that the sequence feels

Bearing the achievements and honors of the past

The introduction of modern technology conference system, convenient and efficient

 

平常,门是半掩的状态

室外的光能通过格栅木门投射到接待区

打开旋转门与厅结合
开阔空间也是公司举办Party的活动场地

 

Normally, the door is ajar

Outdoor light is projected through the grated wooden doors into the reception area

Open the revolving door and combine with the hall

The open space is also a venue for the company to hold parties

 

小会议室采用波纹玻璃隔成一方天地

平时用于小型讨论进行头脑风暴

绽放新的火花


The small conference room is separated into a world by corrugated glass

Usually used for brainstorming in small discussions

A new spark

 

·办公室

HIDDEN·OFFICE

 

长廊端头

格栅墙面上点缀精致圆形古铜拉手

把人引入其中

推门而入

环绕的落地窗将室外景观引入室内


End of the corridor

The grille walls are decorated with delicate round bronze handles

Bring people into it

Push the door in

Surrounded by floor-to-ceiling Windows, the exterior views into the interior

 

书柜原木与漆面结合

运用虚实柜体关系 满足收纳又达到展示需求

宽大办公桌实木与皮革结合

舒适且满足设计中不同功能需求


Bookcase log is combined with lacquer finish

Use the relation of cabinet put oneself in another's position to satisfy receive to achieve to show demand again

Wide desk with solid wood and leather

Comfortable and meet the different functional requirements in the design

 

抽象与具象中和
西方的简练与东方的自然气质交织

除了自然元素与材料
空间没有过多的装饰


Abstract and figurative neutralization

The simplicity of the West interweaves with the natural temperament of the East

In addition to natural elements and materials

The space is not overdecorated

 


公共办公区尺度做到最舒适的状态
宽大玻璃幕墙可以拥有充足照明

旧办公室器物通过改造

结合到新的空间作为过道吊灯和员工区会议桌

继续发挥价值

也承载对旧物的一种情怀


The scale of public office area achieves the most comfortable state

A wide glass curtain wall can provide adequate lighting

Old office implements have been renovated

Combined with the new space as a hallway chandelier and staff area meeting table

Continue to give value

Also carries a kind of feeling to old thing

 

 

设计中将人与自然、城市相融

塑造属于默瑟的情怀

与自然共生

 

The design integrates people with nature and city

To shape the feelings that belong to Mercer

Symbiosis with nature

最新推荐